Europese subsidie voor het project ‘Proeftuin-demonstrators uit ‘groene’ composietmodules voor toekomstbestendig bouwen’

Het Open Innovatie Centrum Advanced Materials (OICAM), Pontis, Aan de Stegge, Saxion en Smart-Infra ontvangen een subsidie van ruim €500.000 uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, de Provincie Overijssel en het Rijk.

Met de composietmodules willen de initiatiefnemers prototypen voor twee verschillende toepassingen van innovatieve “groene” composiet-technologie ontwikkelen. Hiermee worden zowel de toepassing ervan in complexe constructies met grote toegevoegde waarde, als de brede inzetbaarheid en vergaand schaalbare toepassing-mogelijkheden met een groter marktvolume aangetoond en zichtbaar gemaakt.

Het samenwerkingsverband tussen OICAM, Pontis, Saxion, Aan de Stegge en Smart-Infra is voornemens in dit project twee toepassingen te ontwikkelen uitgaande van de innovatieve composiet-technologie van OICAM en haar partners. Een schaalbaar en demonteerbaar stalgebouw en schaalbare en demonteerbare overbruggingselementen voor zware lasten.
Beide demonstrator-prototypen worden gebouwd met gestandaardiseerde composiet elementen en -modules, welke als demonstrator onderdeel worden van de proeftuin.

Wilt u meer weten over dit project? Neem u dan gerust contact op via info@oicam.nl
U kunt ons uiteraard ook bellen op telefoonnummer 0548-870045.

logos